Vask, poler og beskytt bilen din

29. august, 2023
Vask, poler og beskytt bilen din i 4 trinn.
Banner image

Der er viktig med en grundig vask, poler og beskyttelse av bilens overflate. Her gir vi deg noen enkle tips på hvordan du vasker, polerer og beskytter bilen før kommende høst- og vintersesong.

1. Vask bilen

Begynn alltid med å vaske bilen grundig med Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner før du begynner med polering og beskyttelse. Bodywork Shampoo Conditioner er en mild pH-nøytralt sjampo og de aktive ingrediensene rengjør bilen, men fjerner ikke polish eller voks, hvis du har brukt dette tidligere. Sjampoen inneholder en vannavstøtende film som gjør at vannet renner hurtigere av fra overflaten. Dette hjelper deg med å tørke bilen din raskere. Du kan bruke varmt eller kaldt vann når du bruker sjampoen. Her kan du lese mer om hvordan du bruker produktet.

Vask av bil med svamp
Vask av bil

2. Rens og fjerne smuss

Trinn 1
Før du begynner å polere er det viktig å rengjøre overflaten med å fjerne fett, asfalt, voks og andre forurensninger som gjerne legger seg som en film over lakken. Bruk gjerne Autoglym Intensiv Tar Remover i en mikrofiberklut og tørk over overflaten.

Trinn 2
Nå kan du ta det siste før du begynner med å polere lakken. Bruk Paint Renovator som fjerner flekker, riper og falmet lakk. En dypt virkende silikonfri rensekrem, som kun brukes til å fjerne lakkfeil (dette er ikke et poleringsmiddel). Rist flasken og legg en «strek» av produktet i midten av en Autoglym Perfect Polish Applicator, brett svampen sammen så produktet fordeles i svampen. Påfør med svampen på overflaten og før svampen over lakken (se video), og avslutt med å tørke av med Hi-Tech Finishing cloth.

3. Poler overflaten

Når du har vasket bilen nøye, er det en god idé å bruke Autoglym Super Resin Polish. Dette er et poleringsmiddel som fjerner mindre riper og gjenoppretter glansen i alle typer lakk, gammel som ny. Denne kan brukes med noen måneders mellomrom etter behov for å bevare glansen i lakken. Super Resin Polish inneholder silikon og beskyttende voks.

(Ikke bruk produktet på ulakkerte støtfangere og pyntelister i plast, hvis det skjer bør du fjerne med Fast Glass på en high-tech mikrofiberklut.

4. Beskyttelse av overflaten

Når du har vasket og polert bilen, er det lurt å gi den litt ekstra «TLC» 😉 med Autoglym’s Extra Gloss Protection. Dette er en flytende hardvoks og lakkforsegling som gir høyglans og langtidsbeskyttelse på alle typer av billakk. Viktig å notere seg, er at om du har problemer med riper, lakkvirvler eller matt lakk så er det Super Resin Polish som du må bruke først, for å fjerne disse, og deretter bruke Extra Gloss Protection. Extra Gloss Protection brukes kun på ren, polert lakk for å gi enda bedre beskyttelse til glansen i lakken.

Nå har du fått en grundig vask, polering og beskyttelse av bilen din.

Proff’ tips: Hvis du bruker Extra Gloss Protection, trenger du ikke å bruke voks i tillegg.

Trenger du flere tips?

Om du trenger mer tips og bruksanvisninger anbefaler vi å se på autoglym.no