Skumvask til hus, rent og effektivt

7. mai, 2024
Banner image

Har du prøvd Skumvask til hus? Hvis ikke, anbefaler vi deg å teste det! Du må ha en høytrykkspyler og en skumkanon for å påføre skumvasken. Dette gir et tykt skum som henger godt og som rengjør i dybden. Rengjøringsjobben blir svært enkel og faktisk litt morsommere!

Vask huset med en skumvask

Vi anbefaler å vaske huset regelmessig, eller når husveggene er synlig skitne. En skumvask gjør jobben mye enklere da skummet fester seg til veggen og løser opp smuss og skitt. Da kan du enkelt skylle av veggen med vann etterpå. På svært skitne områder kan en kost eller svamp brukes for å hjelpe til med å løsne opp de vanskeligste områdene.

Man som vasker hus med skumvask
Vask av husvegg med skumvask, høytrykkvask og skumkanon

En regelmessig vask av kledningen til huset reduserer faren for råte. Vi anbefaler vask om våren for å «vaske bort» vinteren og gjøre huset klart for sol og varme. Ved å vaske om våren får du også med deg eventuelt vedlikehold du må gjøre for å holde huset i god stand. Sjekk om det er en solutsatt vegg som trenger «påfyll» av noen strøk maling, eller om du ser noen panelbord som må byttes ut.

Skal du male huset, anbefaler vi også at du vasker det først. Da fester seg malingen bedre, og du stenger ikke inne eventuelt smuss og skitt som sitter på veggen. Men husk at veggene må tørke mellom vask og maling!

En vask med skumvask er rask og effektiv, og du når områder du kanskje ikke hadde kommet til ellers uten stige eller stillas. Påfør skum, la det virke, og skyll av. På noen steder kan det hende du må bearbeide med børste eller svamp før du skyller. Enklere enn dette blir det nesten ikke å vaske huset eller fasaden!

Kan skumvask brukes til andre områder?

Ja, Stabil Skumvask til hus er en generell rengjøring som kan brukes til flere områder som:

 • Parasoller,
 • Markiser,
 • Utemøbler
 • Terrassen
 • …og ikke glem lekehuset til barna hvis de har et!

Dette rengjøringsmidlet er velegnet til påføring på beis og maling, eller generell rengjøring utendørs. Den fjerner skitt som sot, fett, grønske, alger og sopp på fasader av mur, betong, stein og tre, gjerder og levegger. (Prøver du en annen skumvask enn Stabil Skumvask til hus, er det viktig at du sjekker opp med produsenten om dets egenskaper.)

Trenger du tilbør som børste, gummihansker o.l., kan du sjekke med forskjellige forhandler som f.eks. Maxmaling.no.

Bruksanvising;

 1. Bland Stabil Skumvask med vann i forholdet 1:3 i skumkanonen
  (sterkere blanding for svært skitne overflater).
  Påfør skum nedenfra og opp.
 2. La det virke i minst 3-4 minutter.
 3. Bruk kost eller svamp for å bearbeide ved mye fastgrodd skitt.
 4. Skyll av.
 5. Trefasader skylles ovenfra og ned, med varsomhet ved bruk av høytrykkspyler.
 6. Ved manuell vask, bland Stabil Skumvask og vann i forholdet 1:10.
 7. Holder til ca. 200 m2.

OBS!

 • Skumvask skal ikke påføres i direkte sollys eller på varme overflater, og det må ikke tørke på overflaten. Dette kan sette merker og skjolder, spesielt på vinduer.
 • Skyll av planter og vekster hvis det søles skum på disse.

Lykke til med husvasken!