Rengjøring av grillen

10. april, 2024
Rengjøring av grillen trenger ikke å være vanskelig. Her er noen gode tips!
Banner image

Her kommer noen gode tips på rengjøring av grillen og vedlikehold. Nå er tid for å ta frem grillen, og ønske våren og sommeren velkommen med herlige grillkvelder. Men før du tenner ilden og begynner å grille, er det viktig å sjekke om grillen trenger rengjøring fra forrige sesong for å sikre optimal funksjon og smak på maten.

Rengjøring av grillrist med stålbørste

Rengjør grillen når den er varm, vi anbefaler følgende trinn:

  1. Begynn med å varme den opp i cirka 10-15 minutter før du planlegger å bruke den.
  2. Ved å la grillen bli varm, brennes og forkulles gamle matrester, noe som gjør det lettere å rengjøre.
  3. Neste steg er å rengjøre risten. Bruk en stål­børste for å skrape bort eventuelle matrester og fett før du legger på ny mat som skal grilles. Dette sikrer at maten din ikke setter seg fast, og at du får perfekt grillmat hver gang.

TIPS!

Påfør et jevnt strøk av matolje på grillristen for å forhindre at maten kleber seg fast og for å holde ristene rene. Når du griller fisk og skalldyr, kan du også gni litt sitron eller lime på grillristene for ekstra smak.

Rengjøring av grillrist med sitron
Rengjøring av grillrist med sitron

Rengjøring av grill før neste grilling:

Skal du ha mange på middag, kan det være lurt å forberede med å ha grillen klar, så du ikke må begynne med å rengjøre grillen, da anbefaler vi følgende rengjøringstrinn:

  1. La grillristen avkjøles og legg den deretter i gresset over natten. Dette hjelper til med å «myke» opp smuss og forkullede matrester, noe som gjør rengjøringen enklere.
  2. Neste dag, ta opp risten og bruk enten en fettløsende spray som Plumbo Rengjøring Fettløser eller et sterkere rengjøringsmiddel som Plumbo Rengjøring Ovn & Grillrens, avhengig av hvor mye smuss og fett som må fjernes.
  3. Påfør produktet i henhold til instruksjonene på pakken og la det virke i cirka 10 minutter.
  4. Bruk en stål­børste for å skrape bort løst smuss og fett fra risten. For vanskelige flekker kan du bruke en svamp for å gni dem bort.
  5. Skyll risten grundig med vann og tørk deretter av den med en klut for å fjerne eventuelle rester av rengjøringsproduktet.
Rengjøring av grillrist med vann og svamp
Rengjøring av grillrist med vann og svamp

Ved å følge disse enkle trinnene for rengjøring og vedlikehold, vil grillen din være klar for alle kommende grillkvelder, og du kan nyte deilige grillretter med familie og venner uten bekymringer.

HUSK! Vi råder deg til å bruke gummihansker. Dette vil bidra til å unngå å få fett og smuss på hendene, samt eventuelt rengjøringsmiddel.

Rengjøring og vedlikehold av gassgrill

I stort sett kan du følge de samme trinnene som over, men vi anbefaler at du sjekker ev. råd og tips fra produsenten av din grill som f.eks. Weber. Har du en grill av rustfritt stål, anbefaler vi deg å bruke Plumbo Rengjøring Stålglans. Den rengjør og beskytter overflaten mot fett og fingeravtrykk. Perfekt for en skinnende ren grill i sommer!

Lykke til og god grillning! 🙂

Familj som grillar  og spiser middag på baksidan av huset
Grillkveld med familien