Poleringsmaskin med 4 ulike pad’s

31. mars, 2023
Krefting har nå en supergod og effektiv poleringsmaskin med 4 stk pad's som er anpasset til poleringsmaskinen.
Banner image

Selaclean Professional Dual Action poleringsmaskin kommer med 15mm utkast. Maskinen er komfortabel å bruke da den er både støy- og vibrasjonssvak. 1000W motor med ekstra reservebørste. 125mm bakplate og 6 meter gummikabel. Maskinen kan justeres mellom 2000 og 5000 rpm. Mer info om poleringsmaskinen kan du se her: Dual Action Poleringsmaskin

Er poleringsmaskinen for alle?

Bilde-Christian-Lind
Christian Lind, selger på Krefting

Christian Lind, selger hos Krefting har testet ut maskinen i flere omganger, og er veldig fornøyd med resultatene og hvor enkel den er å bruke.

– Denne maskinen kan du som har brukt poleringsmaskin tidligere og du som er nybegynner bruke, og den gir enestående gode og raske resultater.

– Dette er en «semi-proff» maskin. Det vil si den er for deg som vil lakkrense / polere 4-5 ganger i året, men skal du jobbe med dette daglig bør du gå for Rupes eller Flex.

– Det viktigste er å alltid tenke på at man må lage så lite jobb for seg selv som mulig. Altså ikke begynne med en grov kjemi og ull pad. I de aller fleste tilfeller holder det å bruke medium pad og f. eks Autoglym Rapid Renovator. Så kan det være enkelte riper hvor man kanskje trenger noe grovere, Autoglym Rapid Renovator+ og mikrofiber pad eller ull.

Kort forklart om poleringsmaskin:

En DA-poleringsmaskin bør helst ha et 12-15 mm utkast, for å gi en god effekt. Dette angir poleringsmaskinens bevegelse sideveis. Når en maskin beveger seg fra side til side, men samtidig roterer kalles det for en oscillerende bevegelse. Det er viktig å vite når man velger en poleringsmaskin. Men hva er det bra for? Jo, da går puten ikke i de samme sporene, og du slipper å risikere å oppleve «skjolder» eller «kjøregater» etter poleringsrondellen.

RPM, dette er den engelske forkortning på «revolutions per minute». Det angir rotasjonshastigheten, i dette tilfellet, mellom 2000 og 5000 rpm, på vår poleringsmaskin.

DA står for Dual Action (Dobbelt Virkende) og indikerer at dette er en poleringsmaskin som utfører 2 funksjoner, eller oppgaver om du vil, på samme gang. Den både spinner og oscillerer. Eller som Bilpleiekongen beskriver Dual Action på sin side, «Den spinner på en sentral aksel, og dette roterer så rundt en eksentrisk akse. En god metafor for en Dual Action Poleringsmaskin er faktisk jordens bane; Selve jorden spinner samtidig som den også går i bane rundt solen. Dual Action poleringsmaskiner er også kalt orbitale poleringsmaskiner på grunn av dette».

Bruk pad’s som passer til din DA Poleringsmaskin

Det er viktig at du vet om at man skal bruke pad’s som er anpasset for DA-Poleringsmaskin. Dette da pad’en er spesiell utviklet for å tåle den sideveis bevegelsen. Hvis du ikke har en pad som passer, vil en del av effekten forsvinne og resultatet blir ikke som ønsket.

Til vår poleringsmaskin har vi testet ulike pad’s og kommet frem til at disse 4 pads’n dekker behovet for å få frem en fantastisk dybde og glans i lakken. Og du lurer på hva forskjellen mellom pad, puter og rondeller er, så er det i stort det samme – men som kjent, kjært barn har mange navn. 😉

Poleringspad’s til poleringsmaskinen

Hos Bilpleiekongen kan du lese mer om hvorfor du skal velge en DA Poleringsmaskin.