Hvordan klargjøre båten?

24. februar, 2023
Vask og polering er en viktig del til å klargjøre båten for sesongen. Her gir vi gode tips om hvilke produkter som kan brukes:
Banner image

Her gir vi gode tips på hvordan du kan klargjøre båten

1. Rengjøring:

Det første du bør gjøre når du skal klargjøre båten, er å vaske båten grundig for å fjerne saltavleiringer, smuss og alger som kan ha samlet seg i løpet av vinteren. Bruk en båtvask, som er mildere enn vanlige såper og vil ikke skade malingen eller gel-coaten på båten din. Du bør også bruke en myk børste for å unngå riper på overflaten, spesielt på gel-coaten. Her anbefaler vi Selaclean Båtshampo med wax, som kan brukes med både ferskvann og saltvann (denne kan også brukes gjennom sesongen som vedlikehold). Trenger du et kraftigere produkt kan man bruke Selaclean Super Cleaner, som er et effektivt konsentrat, perfekt til gel-coat, rib/potonger etc.

2. Grundig rengjøring for å klargjøre båten

For å motvirke en matt gel-coat, er det viktig å få renset opp skitne porer, for å få tilbake lystern i fargen. En dyptvirkende silikonfri rensekrem, passer perfekt til å fjerne riper, slør og oksidering. Selaclean Gelcoat Rens innholder ultrafine slipmiddel som virker som en rubbing, men uten å skade gelcoat eller lakk. Når du har renset porene, må gelcoat/lakken beskyttes, se punkt 4.

3. Skrubbing av dekk:

Sørg for å skrubbe dekk for å fjerne flekker og smuss som kan ha samlet seg. Bruk en mild båtvask og en børste eller svamp for å skrubbe skitt og flekker. Skyll deretter grundig med rent vann.

4. Påføring av båtpolish:

For å klargjøre båten er det viktig å bruke båtpolish. Når båten er ren og tørr, er det på tide å påføre båtpolish. Båtpolish vil beskytte båten mot UV-stråler, saltvann og skadelige elementer som kan forårsake skader på malingen eller gel-coaten på båten. Selaclean Båtpolish, har disse egenskapene som gir en langtidsbeskyttelse til alle typer gel-coat og lakk, og den kritter ikke. Polering gir også båten din et skinnende, nytt utseende.

5. Påfør voks/forsegling også en del av å klargjøre båten:

Vil du ha et ekstra lag av beskyttelse, er det lurt å avslutte med Selaclean Gelcoat forsegler, som er et flytende hardvoksprodukt. Voksen legger igjen en film som er spesielt motstandsdyktig mot UV-stråler, saltvann og forurensing, samt gir en glatt overflate for enkel rengjøring. Da er du trygg at båten din har den beste beskyttelsen under hele sesongen.

Det finnes mange tips om hvordan du skal klargjøre båten, men vi er enige med Jostein Weum hos Hero Marine på Storsand i Hurum, at det finnes ikke gjenveier. Gjør jobben grundling, så får du igjen timene du har lagt ned før du setter båten på vann for sesongen. Les mer om gode tips her: Båtmagasinet

Lykke til og håper du får en fin båtsesong!

Bunnstoff

Fjerning og pålegging av bunnstoff, kan du leser mer om her:
Bunnstoff, en maling som legges under vannlinjen